O spolku

Vaše názory a náměty
Doporučte nás
Webmaster: T.Blumenstein

O nás v tisku: První ročník Dýňové stezky si děti v sadech užily!

Okrašlovací spolekPrvní ročník Dýňové stezky odvahy a zručnosti mají organizátoři za sebou. Kolem pěti set dětí ve Smetanových sadech se svými rodiči plnilo připravené úkoly, někteří účastníci stezku pouze procházeli a obdivovali se vyřezaným dýním.

Dýně zpracovávali v mateřských školách A. Krále, Partyzánská, Hanačka, Květná, Melantrichova a v rodinném centru Lodička. Jedno sto dýní dnes organizátoři rozmístili po Smetanových sadech mezi pětici úkolů, které děti plnily. Osvětlení sadů zůstalo na pokyn organizátorů vypnuté, osvětlené dýně tvořily vytyčenou trasu, což navozovalo nádhernou atmosféru. "Báječná akce, nečekala jsem, že tu bude tolik návštěvníků. Dýně jsou ovšem úžasné, moc se maminkám s dětmi i učitelkám povedly", netajila se nadšením jedna z maminek, paní Andrea. Za splněné úkoly si děti mohly odnést drobnost, svítící zvířátko, omalovánky, sladkosti, školní rozvrhy či pexesa. "Pro děti je velmi těžké si vybrat z hromady věcí pouze jednu věc. Někdy bylo znát, jak se jim přemýšlením kouří z hlaviček", smála se jedna z organizátorek akce, Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku. "Velmi děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, obzvláště sponzorům, Spolku koncesionářů taxi Prostějov, mateřským školám, RC Lodička, společnosti Alika, firmě Cheops i Zdravému městu Prostějov a paní primátorce a mediálním partnerům, PvNovinkám a Prostějovskému večerníku", dodala Sokolová. Co na akci říkáte vy, milí čtenáři? Najdete si svoji dýni? (red)