O spolku

Vaše názory a náměty
Doporučte nás
Webmaster: T.Blumenstein

O nás v tisku: Knihobudka je již v provozu! Ode dneška

Okrašlovací spolekDnes. 6. října, v 15 hodin byl slavnostně uveden do provozu první prostějovský Knihomat. Budku plnou knížek naleznete v Kolářových sadech v sousedství dětského hřiště.

Na počátku nápadu bezplatného půjčování knížek stála předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová. „Na možnost výměny knih mě upozornili mí přátelé, zahlédli jej v některém z jiných měst naší republiky. Nápad mne zaujal, protože jsem sama vášnivá čtenářka, a tak jsem se o možnost uvést takový projekt do života právě v Prostějově začala zajímat,“ uvedla Sokolová s tím, že o spolupráci požádala Městskou knihovnu Prostějov a jejího ředitele Aleše Procházku. „Stejný názor na Knihomat má i moje žena, která mě rovněž zásobovala nápady, jak by to šlo udělat,“ přiznal ředitel knihovny Aleše Procházka, který se rovněž ujal úvodního proslovu. Jak jinak, než s knihou v ruce. „Doufám, že se Knihomat osvědčí a najde si své příznivce,“ dodal s tím, že první várku knih dodala samotná knihovna. Milada Sokolová se svěřila, že studenti ze Střední školy řezbářské v Tovačově vyrobili Knihomaty hned čtyři. „Uvažujeme, zda další umístit na jaře v areálu Aquaparku, kde si jistě čtenáři najdou, či přidat časopisy, které se k létu hodí více,“ dodala. O umístění zbylých tří by podle ní měla rozhodnout veřejnost. „Nebráníme se ani tomu, aby Knihomat stál na soukromém pozemku, pokud nám ho někdo nabídne bezplatně k užívání,“ dodala. "Tento počin Okrašlovacího spolku považuji za jeden z nejlepších", nechal se slyšet místopředseda Spolku Jiří Svatoš. Pokud máte nápad na místo, kam by se Knihomat hodil, ozvěte se Aleši Procházkovi do městské knihovny. Chcete-li sledovat informace týkající se právě první budky s knihami, sledujte tuto FB skupinu: https://www.facebook.com/groups/1855283611366128/ . Z knihobudky si kdykoliv můžete zdarma zapůjčit jakoukoliv knihu, vrátit ji, či místo ní vložit ty, které již doma nepotřebujete. (ber)