O spolku

Vaše názory a náměty
Doporučte nás
Webmaster: T.Blumenstein

O nás v tisku: Pomůžete splnit vánoční přání seniorům z domovů a dětem?

Okrašlovací spolekJiž čtvrtý ročník akce Strom splněných přání pořádá Okrašlovací spolek Prostějova ve spolupráci se spolkem Dobré místo pro život. „Pojďme udělat radost dětem a seniorům zakoupením jejich vánočního přání,“ vyzývá prostějovská hlavní organizátorka Milada Sokolová.

Letos bude menší změna. Zatímco v minulých ročnících jste pořizovali dárky pouze dětem z dětských domovů v Prostějově a Plumlově, letos přibudou senioři z prostějovských domovů důchodců. Pro plumlovské děti se totiž bude dárky snažit získat prostějovská Zlatá brána, a tak se Milada Sokolová rozhodla darovat trochu vánoční pozornosti seniorům. Nebojte se, nejsou to dary za sta tisíce, jen drobnosti. "Obrátila jsem se na ředitelku Centra sociální pomoci na Lidické ulici, paní Liškovou, a též ředitele Domu seniorů Prostějov, pana Libíčka, s prosbou o spolupráci. Oslovila jsem je, aby pomocí svých sociálních pracovníků vytipovali ty seniory, kteří nemají rodiny či za nimi rodiny často nechodí. Soudím, že je drobným dárkem potěšíme, ale daleko větší cenu pro tyto lidi bude mít skutečnost, že si na ně někdo vzpomněl," uvádí Milada Sokolová. Oslovila Domov seniorů Prostějov, který sídlí v Nerudově ulici, a Centrum sociálních služeb se sídlem v Lidické ulici. "Dárky bych osobně chtěla seniorům předat v posledním předvánočním týdnu a budu jen ráda, když mě dárci doprovodí," dodává. Jak již zmínila, jde o drobnosti, které dárcům nezruinují rozpočet a obdarovaným přinesou radost. Koupit tak můžete třeba pohankový polštářek pod hlavu, kosmetické balíčky, vlněnou čepici, kartáč na vlasy či flísovou deku. A co bylo důvodem tohoto rozhodnutí? Děti v domovech mají většinou po materiální stránce vše, co potřebují i chtějí. Se seniory je to ale jinak, nadstandard mohou získat jen od svých blízkých. Seznam dárků nalezne na webových stránkách spolku Dobré místo pro život, odkaz pro dárky seniorům tady: http://www.dobremistoprozivot.cz/stromProstejov , odkaz pro dětský domov Plumlov tu: http://www.dobremistoprozivot.cz/stromPlumlov. (ber)