O spolku

Doporučte nás
Webmaster: T.Blumenstein

O nás v tisku: Okrašlovací spolek slaví desátiny! Nejen Jiřinkovým odpolednem

Okrašlovací spolekOkrašlovací spolek města Prostějova pořádá sedmnáctého září tradiční Jiřinkové odpoledne. I letos bude věnováno jedné ze členek, zesnulé Jarmile Pospíšilové. Navíc Spolek oslaví deset let od svého znovuobnovení. Do Národního domu si tentokrát přizval nové hosty.

Okrašlovací spolek obnovil svoji činnost na podzim roku 2007, kdy na slavnostním zahájení v kavárně Národního domu vystoupil houslista Pavel Šporcl a Divadelní společnost Historia. Jeho činnost je rozsáhlá, od výsadby stromů, úprav zahrad mateřských či základních škol až po činnost kulturní, publicistickou či charitativní. S módními přehlídkami, které se staly za dobu existence Spolku již tradičními, se začalo v roce 2009, kdy se uskutečnila první módní přehlídka modelů podzimní a zimní kolekce návrhářky Ivety Nedomové. Hlavními modelkami byly herečky Květa Fialová a Naďa Konvalinková. V následujících letech Spolek uspořádal přehlídku květinových modelů a boa květinářství Floris, které se účastnil i herec Pavel Trávníček, své umění pletení a háčkování předvedla Petra Kotrysová. V posledních ročnících módních přehlídek, které nesou po úmrtí jedné z členek Spolku, Jarmily Pospíšilové, její jméno, Okrašlovací spolek spolupracoval se svatebním salonem Marilyn i oděvním domem Koutný. Letos budou součástí programu ukázky pletených modelů, ať strojově, či ručně. "Je to móda určená ke každodennímu nošení a vhodná pro jakýkoli věk. Věřím, že se modely budou líbit," uvedla za pořadatele Petra Kotrysová s tím, že své výtvory budou mimo ní prezentovat Karen Janíková a Lenka Štěpánková. K dokonalosti předvádějících zcela jistě přispěje i Ranae makeup Radky Koskové, který se bude prezentovat líčením. O kulturní zážitek se postará semifinalista Superstar Tomáš Jurenka a Taneční studio Jany Bálešové. Výzdobu a květinové vazby, které budou k vidění v přednáškovém sále, zajistí opět studio Floris Pavly Koutné. "Už teď se těším na všechny, kdo si najdou čas a Jiřinkové odpoledne navštíví. Zcela jistě nebudou litovat," přidala pozvání předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Program začne v 16,30 hodin v přednáškovém sále Národního domu. (red)