O spolku

Vaše názory a náměty
Doporučte nás
Webmaster: T.Blumenstein

O nás v tisku: Rodinná soutěž u hvězdárny. Chystejte se na Familiádu!

Okrašlovací spolekLetošní začátek podzimu opepří nové klání nazývané jako Familiáda. Program nabídne několik netradičních sportů, ve kterých budou soupeřit rodiny mezi sebou i proti jiným. Akce je připravena na sobotu 7. října 2017 od 14 hodin do Kolářových sadů u hvězdárny a záštitu nad ní převzala primátorka města Prostějova Alena Rašková, jako politička Zdravého města.

„Ve společnosti se diskutují často problémy současné rodiny, zda je pořád základním stavebním prvkem společnosti, ale zapomíná se možná někdy na to, že místo diskuzí je nejlepší se jako rodina sbalit a vyrazit společně ven za pohybem a zábavou. Tím myslím, že do této společenské diskuze vstoupíme v našem městě nejlépe,“ uvedla. Akci připravuje Okrašlovací spolek města Prostějova se Sportcentrem – DDM a Zdravým městem Prostějov a tato novinka je pro ně prý výzvou. „Na akci se těšíme, je to pro nás nová výzva. Ještě ale nebudeme prozrazovat všechny disciplíny, něco si necháme ukryté pod pokličkou,“ uvedl jeden ze spoluorganizátorů, Filip Burka ze Sportcentra – DDM. Heslem je tradiční „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, proto nebudou počítány výsledky za jednotlivé disciplíny, ale vůle se do nich zapojit. "Prvotní myšlenku společného rodinného klání přinesla Martina Šponarová, kolegyně, se kterou pořádáme již velmi úspěšné Restaurant Days. Věřím, že i tato akce si nalezne své příznivce", dodala Milada Soklová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. (red)