Okrašlovací spolek města Prostějova

Ale jak se má svět točit bez dětí?, zaznělo na koncertu Hradišťanu
Publikováno: Wednesday, 24.09. 2014 - 16:56:48
Téma: Okrašlovací spolek

Ale jak se má svět točit bez dětí. Kousek textu písně Rozpomínání kapely Hradišťan plně vystihl náladu včerejšího prostějovského charitativního koncertu. Jeho výtěžek byl totiž věnován na dostavbu prostějovského Klokánku. A Prostějováci se opravdu vytáhli. Věnovali bezmála 147 tisíc korun.

Koncerty Hradišťanu jsou vždy jedinečné. Muzikanti do hraní a zpěvu dávají to nejlepší a je na nich vidět, že si svou práci „užívají. Textař, skladatel, multiinstrumentalista, zpěvák a kapelník Jura Pavlica je tím, kdo udává na koncertech tempo a náladu. V prostějovském divadle ji včera dokázal naladit v tónině lidství i výběrem prezentovaných skladeb. „Hradišťan mám moc ráda, ale na živém koncertě jsem ještě nebyla, až dnes. Každý jejich text je sondou do lidské duše, připomínají krásu lásky, stejně jako pomíjivost našeho žití. Navíc pan Pavlica často používá verše Jana Skácela, které jsou mi rovněž blízké,“ nechala se slyšet paní Zdena, která na koncert dorazila s přítelkyněmi. „Bylo to pro dobrou věc, koncert skvělý, užily jsme si to,“ potvrdily i ony. Navíc ocenily i další účinkující, prostějovský sbor Proměny, který si s Hradišťanem zazpíval několik písní. „Známe je, chodíme na ně pravidelně. Mají s Hradišťanem stejný způsob zpěvu, prostě je to baví. A jako doprovod byly vynikající,“ shodly se návštěvnice koncertu. Spokojena byla i hlavní organizátorka, předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov. Spolu s Tomášem Láznou, předsedou sdružení Pomáháme tancem, předali na pódiu Regině Šverdíkové z Fondu ohrožených dětí šek na 133 tisíc korun. „Jsem nesmírně ráda, že se i v této době najdou lidé, kterým není lhostejný osud dětí, které pomoc Klokánku potřebují. Chtěla bych poděkovat všem, kdo přispěli, velice si toho vážíme,“ konstatovala. S dary ale nebyl konec, po představení se v kasičce objevily ještě další peníze. "Snad poprvé v životě jsem viděla frontu u kasičky. Nesmírně si této pomoci vážíme. Chtěla bych znovu poděkovat hlavně paní Miladě Sokolové, která byla duší celého projektu," přidala dík Regina Šverdíková z Fondu ohrožených dětí, která finance převzala. Klokánek se tak může radovat z 146 856 korun.

Tento článek si můžete přečíst na webu Okrašlovací spolek města Prostějova

Tento článek najdete na adrese: