Okrašlovací spolek města Prostějova

Sady zažily návrat do první republiky
Publikováno: Wednesday, 21.05. 2008 - 13:33:28
Téma: UNITED-NUKE

Prostějov - Za první republiky zněly Smetanovy sady hudbou každou neděli. Okrašlovací spolek se rozhodl tuto tradici obnovit a vnést do dnešní doby trochu zašlé prvorepublikové slávy. Dopomohla mu k tomu Posádková hudba Olomouc, dámy a pánové v dobových kloboucích a skvělý komentář Evy Suchánkové.

Čtyřicet muzikantů ve slavnostních vojenských uniformách zahrálo známé melodie a podráždilo city posluchačů. "Je to nádhera, takové orchestry se dnes už jen tak neslyší. Vojáky navíc znám už léta, vím, že umí zahrát klasiku stejně jako písničky od Abby či Leonarda Bernsteina," pochválil koncertující Jan Opatrný.
Mezi diváky zářily hlavy oděné atraktivními pokrývkami. Veřejnosti se tak poprvé představili členové nově založeného Kloboukového klubu. "Připomíná mi to dobu, kterou znám z vyprávění mé babičky. Dámy byly dámy, i když šly do konzumu pro cigorku, vždycky muselo být všechno tip top," usmívala se další s posluchaček.

Týdeník Prostějovska, 21.5.2008

Původní tištěný článek najdete zde.

Tento článek si můžete přečíst na webu Okrašlovací spolek města Prostějova

Tento článek najdete na adrese: